Празнично шествие по повод 24 май - ден на българската просвета, култура и славянската книжовност

 

Днес центърът на град Бяла се изпълни с радостните усмивки на малки и големи, по повод 24 май - денят на българската просвета, култура и славянската книжовност!

Дечицата от Детските градини "Пролет" и "Стадиона", както и техните филиали, и учениците от НУ "Петко Рачев Славейков" - гр. Бяла, НУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Бяла, ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Полско Косово, ОУ "Неофит Рилски" - с. Копривец, Професионална гимназия - град Бяла, СУ "Панайот Волов" - гр. Бяла, и техните директори и учители преминаха по центъра на града в знак на почит и признателност към делото на българските просветители, за да се поклонят пред олтара на българската култура и славянската писменост.

Шествието завърши с празничен концерт на дечицата и учениците от детските градини и училищата на територията на Община Бяла, а кметът на града Г-н Димитър Славов отправи празничното приветсвие към жители и гости, събрали се на площада. Специално гост на събитието бе и българският народен изпълнител Илия Луков, който също поздрави беленчани.

По традиция празникът завърши с голямо кръшно дунавско хоро, което събра малки и големи.

Дълбок поклон пред делото на българските просветители, които от стари времена и днес продължават да крепят духа на българщината жив и пламакът на културата и знанието буен!