Съобщение

 

Оперативен щаб на Община Бяла за предприемане на мерки против разпространението на COVID-19 уведомява обществеността, че към 30.06.2020 г. на територията на общината са карантинирани общо 7 лица, като 1 от тях е диагностицирано с коронавирусна инфекция през изминалите 24 часа. Тези данни отчита Информационната система Регистър на поставените под карантина лица COVID-19.

Това е първият случай на територията на общината. Лицето е хоспитализирано в УМБАЛ „Медика“ гр.Русе. РЗИ установява контактните лица на 18 годишния младеж.

Оперативния щаб на своето извънредно заседание от 30.06.2020 г. предложи на Кмета на Община Бяла чрез органите на МВР да се засили контрола по изпълнение на мерките определени със Заповед № РД-01-354 от 22.06.2020 г. на Министъра на здравеопазването, относно носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата на всички закрити обществени места, както и  спазване на условието за до 50% заетост на местата в обектите на открито и закрито.

 

УВАЖАЕМИ ЖИВУЩИ

НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БЯЛА,

 

ОПАСНОСТТА ОТ COVID-19 НЕ Е ОТМИНАЛА И ЧЕ ЗА БОРБАТА СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА ОТ НАЙ-ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ И КЪМ МОМЕНТА ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ СПАЗВАНЕТО НА ФИЗИЧЕСКА ДИСТАНЦИЯ, ДИСЦИПЛИНА И СТРИКТНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ.

 

НЕ СЕ СЪБИРАЙТЕ ПО ГРУПИ И СПАЗВАЙТЕ ОБЯВЕНИТЕ МЕРКИ ОТ КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ, ЗА ДА БЪДЕТЕ ЗДРАВИ ВИЕ И ВАШИТЕ БЛИЗКИ!